ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΤΑ Αρχική σελίδα
Σύνδεση Εγγραφή Συχνές Ερωτήσεις Κατάλογος Μελών Αναζήτηση ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΤΑ Αρχική σελίδα            Calendar

26th Oct 09 - For urgent error, please post at our FaceBook group. Support platform will be back within 1-2 days.

Η Ορχιδέα μου
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΤΑ Αρχική σελίδα » Ορχιδέες: Συμβουλές / Συζητήσεις
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Viperalus

Ένταξη: 24 Απρ 2009
:
Τόπος: Χάγη, Ολλανδία

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 04, 2009 6:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Και μια σημερινή από την κουκλάρα μου την οποία ονομάζω "Monsteress".

Τα πρώτα μπουμπούκια τα πέταξε στις 23 Μαΐου και αν δείτε στη φωτογραφία κάτω κάτω στην αριστερή ανθοταξία, βγάζει κι άλλα μπουμπούκια. Εκτός αυτού και σε άλλη ανθοταξία έχει βγάλει που δεν φαίνεται στη φωτό.
Καλά, πόσο κρατάει η ανθοφορία στις Moth Orchids;

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ven
Site Admin

Ένταξη: 30 Οκτ 2008
:
Τόπος: Πειραιάς

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 04, 2009 6:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Shocked Shocked Shocked Shocked

Τι να πω Γρηγόρη, αυτό δεν το έχω ξαναδεί!!!!!!!!

Κρατάει η ανθοφορία. Είχα μία που ήταν ανθισμένη από τον Απρίλη μέχρι τον Οκτώβρη αν θυμάμαι καλά και θα έμενε και άλλο ανθισμένη, αλλά τις έκοψα τα ανθοφόρα γιατί είχε αρρωστήσει.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
cris77

Ένταξη: 16 Ιούν 2009
:

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 04, 2009 8:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Απίστευτο Shocked Shocked Shocked

Φτου φτου και πάλι φτου..... Very Happy

Επιστροφή στην κορυφή
Kat

Ένταξη: 31 Οκτ 2008
:

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 04, 2009 8:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

BBB BBB BBB

Έχω μείνει άφωνη...

tasty

Χαρά

:
Τόπος: Θέα θάλασσα..

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 05, 2009 12:19 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τι τα ποτίζεις και δεν μας δίνεις και μας να δώσουμε στα δικά μας; (από το "τι πίνεις και δε μας δίνεις")

Ένταξη: 30 Σεπ 2009
:

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 05, 2009 12:48 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πειτε μου που να βρω μια τετοια ΤΩΡΑ!!!!! Shocked

Να τη χαίρεσαι. Χάρμα οφθαλμών.

Επιστροφή στην κορυφή
Manos

Ένταξη: 22 Ιούλ 2009
:
Τόπος: Ηράκλειο

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 05, 2009 1:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Shocked Shocked Shocked

Επιστροφή στην κορυφή
Viperalus

:

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 05, 2009 9:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σας ευχαριστώ guys and girls, ναι την αγαπώ και την φροντίζω
Smile
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Φένια

Ένταξη: 26 Φεβ 2009
:
Τόπος: ΛΑΜΙΑ

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 06, 2009 9:31 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χίλια μπράβο Γρηγόρη !!!!

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Στέλλα

Ένταξη: 17 Ιαν 2009
:

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 06, 2009 10:07 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γρηγόρη , τέτοια ανθοφορία ....δεν υπάρχει Shocked BBB !!!!!!!!!!
Καταπληκτική και η ορχιδέα αλλά και η περιποίηση που φαίνεται να έχει

Επιστροφή στην κορυφή
ven
Site Admin

:

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 06, 2009 2:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γρηγόρη μια ερώτηση.

Τι θερμοκρασία έχει περίπου μέσα στο σπίτι σου (κατά τη διάρκεια της μέρα και το βράδυ)?

Έχω την εντύπωση ότι η δροσιά και η ψύχρα παίζουν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στην ανθοφορία. Το συνδύασα με τις περσινές μου αποτυχίες και τη μοναδική επιτυχία και τώρα ξέρω τι πρέπει να κάνουμε.. Smile

Επιστροφή στην κορυφή
Viperalus

:

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 06, 2009 9:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σταυρούλα στις 20:30 που μέτρησα με το θερμόμετρο υπερύθρων κατευθείαν επάνω στην Monsteress μου, έλαβα ένδειξη 20° C.

Ξέρεις, πιστεύω οτι είναι λόγω της ποσότητας του φωτός... Εκεί που βρίσκονται έχει πολύ φωτισμό ο οποίος λόγω ενός αυτοκόλητου γίνεται διάχυτος και άρα πολλαπλασιάζεται η ποσότητα φωτός που έρχεται, κατά τον ίδιο τρόπο που η ελαφρά συννεφιά απλώνει ομοιόμορφα το φώς και τότε βγάζεις τις καλύτερες φωτογραφίες (από άποψη ισορροπίας φωτισμού).

Σήμερα το πρωί πρόσεξα οτι τελικά δεν βγάζει μόνο στην μια ανθοταξία μπουμπούκια αλλά... σε όλες!!! Και στις 4 ανθοταξίες μπουμπούκιασε για δεύτερη φορά... Θα με τρελάνει (ευχάριστα) αυτό το φυτό.

Τράβηξα κι ένα μικρό βίντεο όπου φαίνονται τα μπουμπούκια και στις 4 ανθοταξίες. Η ποιότητα βέβαια είναι χαμηλή λόγω της φτηνοκάμερας γι' αυτό και φαίνονται κάπως ξεπλυμένα τα χρώματα.
[link video]
Επιστροφή στην κορυφή
Kat

Ένταξη: 31 Οκτ 2008
:

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 06, 2009 10:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έλεος!!

Φτάνει...

tasty tasty tasty

cris77

:

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 06, 2009 11:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τι αυτοκόλλητο είναι αυτό?

Μήπως έχεις κάποιο link?

Επιστροφή στην κορυφή
Viperalus

:

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 06, 2009 11:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ποιό αυτοκόλλητο;..
Στην Ολλανδία βρίσκεται η ορχιδέα Χρήστο (όπως κι εγώ).

Περιμένω απάντηση από κάπου να δούμε αν είναι το είδος Phalaenopsis multiflora.
Επιστροφή στην κορυφή
cris77

:

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 07, 2009 8:33 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Viperalus έγραψε:
Σταυρούλα στις 20:30 που μέτρησα με το θερμόμετρο υπερύθρων κατευθείαν επάνω στην Monsteress μου, έλαβα ένδειξη 20° C.

Ξέρεις, πιστεύω οτι είναι λόγω της ποσότητας του φωτός... Εκεί που βρίσκονται έχει πολύ φωτισμό ο οποίος λόγω ενός αυτοκόλητου γίνεται διάχυτος και άρα πολλαπλασιάζεται η ποσότητα φωτός που έρχεται, κατά τον ίδιο τρόπο που η ελαφρά συννεφιά απλώνει ομοιόμορφα το φώς και τότε βγάζεις τις καλύτερες φωτογραφίες (από άποψη ισορροπίας φωτισμού).

Σήμερα το πρωί πρόσεξα οτι τελικά δεν βγάζει μόνο στην μια ανθοταξία μπουμπούκια αλλά... σε όλες!!! Και στις 4 ανθοταξίες μπουμπούκιασε για δεύτερη φορά... Θα με τρελάνει (ευχάριστα) αυτό το φυτό.

Τράβηξα κι ένα μικρό βίντεο όπου φαίνονται τα μπουμπούκια και στις 4 ανθοταξίες. Η ποιότητα βέβαια είναι χαμηλή λόγω της φτηνοκάμερας γι' αυτό και φαίνονται κάπως ξεπλυμένα τα χρώματα.
[link video]

Το ξέρω ότι μένεις Ολλανδία αλλά αναφέρομαι στο κείμενό σου σχετικά με την αναφορά του αυτοκόλλητου.

Επιστροφή στην κορυφή
ven
Site Admin

:

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 07, 2009 9:02 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πέρισι όλες οι phals μου ακόμα και αυτές που είχε χτυπήσει η φυτοφθόρα έβγαλαν ανθοφόρα.
Ξεκίνησαν να τα βγάζουν τέλος Σεπτέμβρη και μέχρι τα μέσα του Νοέμβρη που τις έβαλα μέσα στο σπίτι, άλλες τα είχαν αναπτύξει πολύ και άλλες λιγότερο.
Όταν τις μάζεψα για να μπούνε μέσα η φυτοφθόρα είχε γίνει πλέον ορατή και για κάποιον άσχετο σαν εμένα και πολλές είχαν χάσει τις κορυφές τους. Έτσι κάποιες μπήκαν σε καραντίνα.

Μια από τις άρρωστες την έβαλα στο παράθυρο της αποθήκης. Η αποθήκη δεν έχει μεγάλο παράθυρο. 6 υαλότουβλα είναι όλο και όλο, δηλαδή 40χ60 εκ. και δεν έχει και θέρμανση, απλά θερμένεται από το υπόλοιπο σπίτι. To παράθυρο είναι δυτικό.
Όλες οι άλλες Phals μπήκαν σε πολύ φωτεινότερα μέρη και σε θερμότερα.

Ακόμα και αυτές που δεν αρρώστησαν από τη φυτοφθόρα σταμάτησαν να μεγαλώνουν τα ανθοφόρα τους. Πολλά άπό τα ανθοφόρα δεν ξεπέρασαν τα 15 εκ. Και όταν άνθισαν έβγαλαν 1-2 λουλούδια και από τότε έμειναν έτσι.

Αυτή που ήταν στο κρύο και στο σκοτεινότερο μέρος μεγάλωνε και μεγάλωνε το ανθοφόρο το οποίο ξεπέρασε τα 40 εκ. και ήταν και η πιο άρρωστη από όλες.
Ήταν η μόνη που μου έδωσε μια καλή ανθοφορία.

Ψάχνοντας και διαβάζοντας έμαθα ότι παρά τις συμβουλές να τις βάλω μέσα, κανονικά έπρεπε να τις έχω αφήσει στο κρύο περισσότερο καιρό για να μεγαλώσουν τα ανθοφόρα.
Κατά την περίοδο της ανάπτυξης των ανθοφόρων πρέπει να νιώθουν σχεδόν συνέχεια κρύο και θέλουν λίγο φως. Αν αλλάξουν απότομα οι συνθήκες τότε σταματάνε την ανάπτυξη των ανθοφόρων τους.

Φέτος που δεν έχω άρρωστα φυτά και μάλλον το σπίτι δεν θα χωριστεί σε ζωνες καταντίνας, όλες οι phals θα μπουν στην αποθήκη να ξεχειμωνιάσουν. Θα βάλω ένα ράφι για αυτές στον τοίχο δίπλα στο παράθυρο. θα μείνουν λοιπόν σε χαμηλό φωτισμό (όχι σκοτάδι, αλλά όχι το άπλετο φως που έχει το υπόλοιπο σπίτι) και σε θερμοκρασίες χαμηλώτερες από το υπόλοιπο σπίτι. Αν την άνοιξη έχω καλή ανθοφορία, αυτό σημαίνει ότι αυτές είναι οι ιδανικές συνθήκες για αυτές, αν όχι θα συνεχίσω το ψάξιμο.

Επιστροφή στην κορυφή
ΓΙΟΥΛΗ

Ένταξη: 14 Ιούλ 2009
:
Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 07, 2009 9:20 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλήμερα!
Μακάρι να είναι αυτό το ''κόλπο'' που θέλουν Σταυρούλα
και να μην χρειαστεί να το ξαναψάξεις.Λογικά αφού η αρρωστούλα εφτιαξέ
τόσο μεγάλο ανθοφορο αυτές θα είναι οι συνθήκες που θα θέλουν,κρύο μέχρι να μεγαλώσουν τα ανθοφόρα.
Σου εύχομαι να έχεις επιτέλους τις ανθοφορίες που θές, όπως και όλοι μας Very Happy

(Μήπως να το δοκιμάζαμε όλοι αυτό για να μην έχουμε νανοανθοφορίες ?? Rolling Eyes )

Επιστροφή στην κορυφή
ven
Site Admin

:

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 07, 2009 9:26 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φέτος πάντως τις phals θα τις αφήσω αρκετά έξω. Να ξεπαγιάσουν αρκετά.
Σήμερα θα μάθω πόσο πρέπει να ξεπαγιάσουν, και θα μάθω επίσης και κάτι ακόμα σημαντικό. Πως καθαρίζουμε τους λεκέδες από τα άλατα στα φύλλα των ορχιδεών.
Διαβάζα στο Internet για χυμό από λεμόνι και μαγιονέζες και δεν μου γέμισαν το μάτι αυτά που έλεγαν.

Επιστροφή στην κορυφή
ΓΙΟΥΛΗ

Ένταξη: 14 Ιούλ 2009
:
Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 07, 2009 9:29 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λες να αρχίζουμε να τις πασαλειβουμε με μαγιονέζες??? Rolling Eyes Rolling Eyes

Δεν θα το αντέξω Laughing Laughing

Επιστροφή στην κορυφή
orestis

Ένταξη: 02 Ιαν 2009
:
Τόπος: Πάτρα

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 07, 2009 10:23 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ven έγραψε:
Φέτος πάντως τις phals θα τις αφήσω αρκετά έξω. Να ξεπαγιάσουν αρκετά.
Σήμερα θα μάθω πόσο πρέπει να ξεπαγιάσουν, και θα μάθω επίσης και κάτι ακόμα σημαντικό. Πως καθαρίζουμε τους λεκέδες από τα άλατα στα φύλλα των ορχιδεών.
Διαβάζα στο Internet για χυμό από λεμόνι και μαγιονέζες και δεν μου γέμισαν το μάτι αυτά που έλεγαν.

Αυτές τις μέρες κοίταζα τις δικές μου και τα φύλλα τους είναι γεμάτα άλατα.
Αυτό που ήξερα μέχρι τώρα για τον καθαρισμό των φύλλων των φυτών είναι με γάλα. Το γάλα όμως δεν νομίζω να κάνει δουλειά με τα άλατα.

Επιστροφή στην κορυφή
ven
Site Admin

:

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 07, 2009 11:11 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

το ξυδι κάνει δουλειά με τα άλατα, αλλά δεν ξέρω αν το ξύδι κάνει για τις ορχιδέες.

Θα μάθω και θα σας πω.

Επιστροφή στην κορυφή
cris77

:

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 07, 2009 12:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγώ παιδιά τις ψεκάζω με απιονισμένο νερό από συσκευή όσμωσης που έχω και έτσι δεν έχω άλατα Twisted Evil

Έχω ακούσει ότι χρησιμοποιούν λίγο ξύδι σε ένα πανί αλλά ΔΕΝ ξέρω αν κάνει για τις ορχιδέες. Γενικά δεν ξέρω αν κάνει και για άλλα φυτά αλλά θυμάμαι που το είχα ακούσει.

Προς

Επιστροφή στην κορυφή
elektra

Ένταξη: 19 Δεκ 2008
:
Τόπος: Θεσσαλονίκη

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 07, 2009 8:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για τον καθαρισμό βρήκα:
Handy Hints: Keep your plants clean and healthy by occasionally cleaning the leaves with a mixture of 1 tablespoon of olive oil and a few drops of washing up liquid mixed in about 300ml of warm water. Use a sponge cloth to wipe over the leaves with the mixture.
Πηγή
http://www.ivensorchids.co.uk/phalaenopsis.htm

Σε σχέση με το φωτισμό, ένα σχετικά πλήρες κείμενο που έχω βρει λέει:
LIGHT:
Phals need fairly LOW LIGHT, (800-1500 f.c.), or about the same light required for African violets. NEVER let your Phal get direct sun on it, it will take only a few minutes for the sun to kill or severely damage your plant. Set your plant NEAR a bright window so it can benefit from the bright, INDIRECT light. Phals can also be very successfully grown under artificial light. WAY too much light causes white, dried, burned areas on the leaf. Too much light makes small narrow stout leaves that are bleached light green or flushed with red (plain green leaf types) or purple (mottled leaves and pinks), and have short flower spikes, with few, small, hard flowers having washed-out color. Lower light levels allow the leaves to become wider, and medium green. Not enough light makes weak, flaccid, dark green plants that do not grow well or bloom. An increase in light is essential to flower spike induction. Lower light levels during the last stages of bud development are needed for the largest blooms of the best color. Light is probably the single most important factor in producing flowers. I vary the light my Phals get throughout the year. During the winter, I have virtually no shade on my fiberglass greenhouse, in Spring and Fall, I use 40% shade, in early Summer 80% shade, and in late Summer probably close to 90% shade. This moderates my cooling costs during the summer, and the plants get more leaf area that then gets used to store more energy later when the light gets increased. When you grow Phals in a house, remember that the sun gets lower to the horizon during the winter, and can come much further into southern-facing rooms. Mid-winter sun is not very dangerous, but you can easily sunburn Phals in Spring and Fall if you don't watch where the sun is coming in.

Πηγή
http://www.robert-bedard.com/orchids/phal_culture.html

Επιστροφή στην κορυφή
ven
Site Admin

:

Items

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 07, 2009 10:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ο καθαρισμός με λάδι και σαπούνι νομίζω ότι είναι για τη σκόνη, δεν είναι για τα άλατα. Ακόμα το ψάχνω το θέμα..

Επιστροφή στην κορυφή

26th Oct 09 - For urgent error, please post at our FaceBook group. Support platform will be back within 1-2 days.

Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΤΑ Αρχική σελίδα » Ορχιδέες: Συμβουλές / Συζητήσεις Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5  Επόμενη
Σελίδα 3 από 5

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΤΑ topic RSS feed